Kirjaudu sisään
Aloita nyt

Sopimusehdot

Päivitetty viimeksi: 18.6.2020

Johdanto

Seuraavat sopimusehdot muodostavat sinun (”sinä”) ja SumUp Payments Limitedin (”SumUp”, ”me”) välisen juridisen sopimuksen, joka määrää, kuinka voit käyttää maksujenkäsittely- ja muita palveluitamme, mobiilisovellustamme (”sovellus” tai ”ohjelma”) ja mitä tahansa korttimaksulaitteidemme (”pääte”) versiota (yhdessä ”palvelut”).

SumUp on Yhdistyneen kuningaskunnan finanssivalvonnan (Financial Conduct Authority) valvonnassa toimiva toimiluvan saanut maksulaitos ja Englannissa ja Walesissa rekisteröity osakeyhtiö, jonka rekisterinumero on 07836562 ja pääkonttorin osoite on 32 - 34 Great Marlborough St, London W1F 7JB, UK.

Tämä sopimus on jaettu kolmeen osaan: Ensimmäisessä osassa esitetään kaikki palvelujen käyttöä koskevat ehdot. Toisessa osassa esitetään kaikki palvelujen osana tapahtuvaa maksujenkäsittelyä koskevat ehdot. Kolmannessa osassa esitetään juridisia ehtoja, jotka määrittävät sinun ja meidän välisen juridisen suhteen.

Käyttääksesi palveluitamme sinun on hyväksyttävä nämä sopimusehdot sekä tietosuojakäytäntömme (sumup.co.uk/privacy-policy/) (”tietosuojakäytäntö”), ja hyväksymällä nämä sopimusehdot vahvistat lukeneesi, ymmärtäneesi ja hyväksyväsi tietosuojakäytäntömme.

ENSIMMÄINEN OSA – Palvelut

1. Yleiset ehdot

1.1. Palvelujemme avulla voit vastaanottaa korttimaksutapahtumia (”tapahtuma”) asiakkailta (”kortinhaltija”) käyttämällä yhteensopivaa mobiililaitettasi, sovellustamme ja päätettä (jota ei tarvita käsin syötettyihin tapahtumiin). Julkaisemme ajantasaisen luettelon kaikista /yhteensopivuus ja hyväksytyistä maksukorteista verkkosivullamme.

1.2. Voit käyttää palveluja joko toimittamallamme päätteellä tai syöttämällä maksukortin tiedot käsin. Kun vastaanotat tapahtumia käyttämällä päätettämme, päätettä käytetään käsittelemään ja hyväksymään maksukortin ja palvelintemme väliset tapahtumat.

1.3. Olemme kaikkien tapahtumissasi veloitettujen varojen vastaanottajana ja maksamme kaikki näiden sopimusehtojen mukaisesti sinulle osoitetut varat pankkitilillesi sen jälkeen, kun olemme vastaanottaneet ne (”tilitys”). Ennen jokaista tilitystä vähennämme summasta sovellettavat kulut (”kulut”). Jos valitset hinnoittelutilauksen (”tilaus”), sinun tulee maksaa tilauksen mukaiset toistuvat kulut. Voimassa olevat kulut ja tilaukset luetellaan verkkosivullamme.

1.3 Voimme tarjota kortitta tapahtuvia maksupalveluja, joiden avulla voit vastaanottaa verkkokauppamaksuja kolmannen osapuolen sovelluksen (”kumppanisovellus”) eli sellaisen mobiilisovelluksen tai verkkosivun kautta, jonka kumppani (”kumppani”) toimittaa käyttöösi sinun ja kumppanin välisen erillisen liikesuhteen mukaisesti. Jos vastaanotat vain verkkokauppamaksuja, sinuun ei sovelleta tämän sopimuksen kortinlukijoita ja maksajan kortin esittämiseen liittyviä menetelmiä koskevia ehtoja.

Vastaamme vain kumppanisovelluksen osana tarjottavista maksupalveluista. Emme vastaa kumppanisovelluksen tai kumppanin sinulle tai kortinhaltijoille toimittamien palvelujen toiminnasta.

Jos sinä ja kumppani olette niin sopineet, voimme veloittaa kuluja, jotka paitsi kattavat tapahtuman kulut myös sisältävät kumppanin puolesta tehtävän veloituksen niistä varoista, jotka sinun on suoritettava kumppanille sen erillisen liikesopimuksen perusteella, jonka olet tehnyt kumppanin kanssa (”kumppaniveloitus”).

1.4.1. Hyväksymällä nämä ehdot suostut siihen ja pyydät sitä, että me veloitamme eri korttituotteiden kulut yhteisesti kulutaulukon mukaisesti.

1.4.2. Tarjoamme käyttöösi ajantasaiset tiliotteet. Hyväksymällä nämä ehdot suostut siihen ja pyydät sitä, että me laadimme kulutiedoista yhteenvedon maksuvälineen nimen, käyttötavan, kategorian ja tapahtumaan sovellettavien vaihtokulujen mukaisesti soveltuvin osin ja että luovutamme nämä tiedot sinulle toistuvin väliajoin vähintään kerran kuukaudessa siten, että voit tallentaa tiedot ja toisintaa ne muuttumattomassa muodossa.

1.5. Näiden sopimusehtojen mukaiset velvollisuutemme sinua kohtaan rajoittuvat tilin ja palveluiden toimittamiseen. Pyrimme kaikin kohtuullisin tavoin toimittamaan palveluita kaksikymmentäneljä (24) tuntia vuorokaudessa seitsemänä (7) päivänä viikossa vuoden ympäri. Voimme kuitenkin perustellun harkintamme mukaan keskeyttää palvelujen toimittamisen sinulle tai rajoittaa palvelujen kestoa voidaksemme suorittaa ylläpitoa, tai mikäli laki niin vaatii, tai jos olet jättänyt noudattamatta näiden sopimusehtojen olennaisia velvoitteita tai jos voidaan perustellusti epäillä tapahtuvan rahanpesua tai terrorismin rahoittamista.

1.6. Soveltuvissa tapauksissa tarjoamme tapahtumahistorian ja analyysijärjestelmiä.

1.7. Voimme milloin tahansa päivittää tai muuttaa palvelujamme välittömästi ilman ennakkoon ilmoittamista.

1.8. Pidätämme oikeuden nimittää kolmannen osapuolen suorittamaan jotkin tai kaikki näiden sopimusehtojen mukaisista velvoitteistamme.

2. SumUp-tili

2.1. Käyttääksesi SumUpin palveluja sinun on rekisteröidyttävä ja avattava SumUp-tili (”tili”). Vahvistat sen, että kaikki itsestäsi tai yrityksestäsi antamasi tiedot ovat voimassa ja ajantasaisia näiden sopimusehtojen hyväksymisen hetkellä. Rekisteröitymisen onnistuessa sinulle lähetetään vahvistussähköpostiviesti rekisteröimääsi ensisijaiseen sähköpostiosoitteeseen. Voit avata vain yhden (1) tilin, ellemme nimenomaisesti salli useamman tilin tai alitilin avaamista. Sinun tulee varmistaa, että kaikki tiliisi kirjatut tiedot ovat aina täsmällisiä ja ajantasaisia.

2.2. Sinun tulee valita perusteltu ja kuvaava nimitunniste, joka – mikäli se poikkeaa yrityksesi nimestä – riittää sinun tai yrityksesi selkeään tunnistamiseen, ja ilmoittaa toimiva puhelinnumerosi yhteydenottoa varten. Nimitunniste ja puhelinnumero saattavat näkyä kortinhaltijan kredit- tai debit-kortin tiliotteella.

2.3. Kun olet rekisteröitynyt ja avannut tilin ja hyväksynyt nämä sopimusehdot, voimme tarkastaa luottotietosi ja saatamme pyytää sinua toimittamaan meille asiakirjoja, jotta voimme suorittaa kaikki yksinomaisen päätöksemme mukaisesti tarvittavat tarkastukset sovellettavien rahanpesua ja terrorismia torjuvien rahamarkkinalakien ja -asetusten mukaisesti. Luottotiedot tarkastetaan ja lisätarkastukset suoritetaan tarvittavassa laajuudessa, ja sinun on avustettava meitä näissä tarkastuksissa.

2.4. Me yksinomaisesti päätämme, onko henkilöllisyytesi todennettu riittävällä tavalla kohdan 2.3 mukaisesti. Siihen asti, kunnes olemme riittävällä tavalla todentaneet ja varmistaneet henkilöllisyytesi, nämä sopimusehdot muodostavat sinua sitovan alustavan sopimuksen, ja pidätämme oikeuden milloin tahansa tänä aikana lopettaa sopimuksen tai olla aloittamatta näiden sopimusehtojen mukaisten palvelujen tarjoamista.

2.5. Tilisi rekisteröidään palvelimellemme. Säilytämme varoja, jotka olemme sinulle velkaa, erillään omista varoistamme mutta yhdessä niiden varojen kanssa, jotka olemme velkaa kaikille muille tilinhaltijoille, erillisellä pankkitilillä finanssivalvonnan määräysten mukaisesti.

2.6. Jos SumUp-tililläsi ei ole tapahtumia kahteen (2) vuoteen, lähetämme tämän johdosta rekisteröimääsi sähköpostiosoitteeseen ilmoituksen, ja jos et vastaa ilmoitukseemme kolmenkymmenen (30) vuorokauden kuluessa ja ilmoita haluavasi säilyttää tilisi, suljemme tilisi automaattisesti. Varojasi käsitellään sovellettavan lain edellyttämällä tavalla, ja jos laissa on sallittu, ne päätyvät SumUpin omistukseen.

3. Palvelujen käytön rajoitukset

3.1. Voidaksesi käyttää palvelujamme sinulla on oltava yhteensopiva mobiililaite ja internetyhteys, jotka olet hankkinut kolmansilta osapuolilta. Nämä kolmannet osapuolet voivat veloittaa sinulta mobiililaitteen tai internetyhteyden käytöstä käyttäessäsi palveluja, ja olet yksin vastuussa näiden kulujen maksamisesta.

3.2. Hyväksymällä nämä sopimusehdot vahvistat olevasi luonnollinen tai oikeushenkilö, joka toimii vain omassa kaupallisessa tai ammatillisessa tarkoituksessaan, ja näiden sopimusehtojen allekirjoittamisen hetkellä olet toimivaltainen harjoittamaan liiketoimintaa yhdessä tai useammassa maassa, jossa me toimimme (”alueet”). Verkkosivullamme (sumup.co.uk/pricing/) esitetään luettelo näistä alueista, ja sitä päivitetään tarvittaessa. Jos olet luonnollinen henkilö, sinun on oltava vähintään kahdeksantoista (18) vuotta vanha käyttääksesi palveluita. Voimme milloin tahansa pyytää sinua todistamaan ikäsi.

3.3. Hyväksymällä nämä ehdot hyväksyt myös verkostosäännöt (”verkostosäännöt”), jotka ovat muun muassa seuraavien luottokorttiyhtiöiden laatimat: Visa ja MasterCard (yhteisesti ”korttijärjestelmät”). Verkostosäännöissä voidaan edellyttää, että tapahtumien määrästä riippuen jotkin kauppiaistamme tekevät erillisen sopimuksen jonkin kumppanisaajapankkimme tai suoraan korttijärjestelmien kanssa. Jos tätä sovelletaan sinuun, ilmoitamme asiasta sinulle ja toimitamme sinulle tällöin erillisen sopimuksen. Jos näiden sopimusehtojen ja kyseisen saajasopimuksen välillä on ristiriitoja, saajasopimuksen ehdot ovat etusijalla siltä osin kuin ristiriidan ratkaiseminen vaatii.

3.4. Ilman meidän etukäteen myöntämää nimenomaista lupaa et ole oikeutettu vastaanottamaan tapahtumia, jotka liittyvät tavaroihin tai palveluihin, (i) joita et toimita omasta puolestasi tai jotka toimitetaan kolmannen osapuolen määräyksestä, (ii) joita ei toimiteta osana meille ilmoittamaasi tavanomaista liiketoimintaasi, mukaan lukien kortinhaltijalle aiemmin myöntämäsi luoton tai käteismaksun takaisinmaksuja, (iii) jotka liittyvät mihinkään laittomaan sisältöön, alaikäisten suojelemiseksi säädettyjen lakien mukaisesti laittomaan sisältöön tai aseiden tai räjähteiden valmistusohjeisiin, (iv) jotka liittyvät uhkapelipalveluihin, jotka ovat minkään soveltuvan lain mukaan laillisia tai laittomia, (v) jotka liittyvät seksikauppaan tai pornografiseen viihteeseen (lukuun ottamatta aikuisviihdelehtiä), (vi) jotka liittyvät aseisiin tai laittomiin huumeisiin tai valmisteisiin, (vii) jotka liittyvät alkoholiin tai tupakkatuotteisiin sikäli, jos alkoholi tai tupakkatuotteet ovat ainoita yrityksesi myymiä tuotteita, (viii) joiden voimme perustellusti katsoa voivan vahingoittaa minkä tahansa korttijärjestelmän mainetta tai omaa mainettamme, (ix) jotka ovat minkään sinuun, kortinhaltijaan tai mihinkään tavaraasi tai palveluusi sovellettavan lain tai määräyksen mukaan kiellettyjä tai jotka ovat muulla tavoin lainvastaisia. Me yksinomaisen harkintamme mukaan päätämme, katsotaanko palvelujen käytön liittyvän johonkin edellä mainituista tavaroista tai palveluista ja onko se näin ollen näiden sopimusehtojen vastaista. Pidätämme oikeuden yksinomaisen harkintamme mukaan lisätä kiellettyjen tapahtumien tai liiketoimien luokkia lisäämällä niitä joko näihin sopimusehtoihin tai verkkosivujemme tukikeskuksessa julkaistuun hyväksyttävän käytön ohjeistukseen FAQ.

3.5. Jos lähetät tai yrität lähettää meille mitään tapahtumia, joiden uskomme olevan näiden sopimusehtojen tai lakien vastaista tai altistavan meidät, muut palvelujemme käyttäjät tai käsittelijämme haitalle (johon sisältyvät rajoituksetta petokset, liike- tai mainevahinko tai rikollinen toiminta), pidätämme oikeuden olla hyväksymättä näitä tapahtumia tai jäädyttää tai peruuttaa ne, sulkea tai jäädyttää tilisi, ilmoittaa tapahtumasta asianmukaiselle viranomaiselle, vaatia sinulta vahingonkorvauksia tai veloittaa sinulta enintään 200 euroa hallintokuluja, mikäli teemme mitään edellä mainitusta.

4. Päätteet ja ohjelmat

4.1. Voit ostaa, vuokrata tai lainata päätteitämme kulloinkin määräämäämme ostohintaan tai vuokraehdoilla, jotka julkaisemme verkkosivullamme. Ostoon voidaan soveltaa erillisiä ehtoja.

4.2. Voit käyttää vain yhtä päätettä tiliä kohti. Pyynnöstä voimme toimittaa useampia päätteitä lisätilejä tai alitilejä varten.

4.3. Et voi myydä, vuokrata, lisensoida tai siirtää päätettä kolmannelle osapuolelle tai luovuttaa päätettä kolmannen osapuolen käyttöön. Et myöskään voi tehdä päätteen ohjelmaan tai laitteistoon minkäänlaisia muutoksia. Et saa käyttää päätettä muuhun tarkoitukseen kuin vastaanottamaan tapahtumia asentamasi sovelluksen kautta.

4.4. Lukuun ottamatta ostettuja päätteitä sinun on pyynnöstämme palautettava pääte meille joko näiden sopimusehtojen päättyessä tai vanhentuessa tai olemassa olevan päätteen korvaamiseksi toisella. Jos irtisanoudut näistä sopimusehdoista, sinun tulee palauttaa pääte omalla kustannuksellasi.

4.5. Jotta voit jatkaa palvelujen käyttöä, sinun on asennettava kaikki sovelluksen päivitysversiot.

5. Sinun velvollisuutesi

5.1. Voit toteuttaa näiden sopimusehtojen mukaisia maksuja yksinomaan käyttämällä meidän sinulle toimittamia päätteitä.

5.2. Älä hyväksy tapahtumia, joissa käytettävä maksukortti ei sisällä kaikkia kyseiselle korttityypille tavanomaisia elementtejä, joissa käytettävä maksukortti vaikuttaa muunnellulta tai vaurioituneelta tai joissa käytettävä maksukortti on vanhentunut.

5.3. Et voi ilman meidän lupaamme asettaa millekään tapahtumalle vähimmäismaksua, joka on suurempi kuin 1,00 GBP. Lisäksi sinun on tarjottava kortinhaltijoille vähintään vastaavat ehdot kuin tarjoat asiakkaille, jotka maksavat tavaroistasi tai palveluistasi käteisellä, etkä saa veloittaa kortinhaltijoilta lisämaksuja.

5.4. Sinun on valvottava tiliäsi ja tapahtumahistoriaasi ja palautettava kortinhaltijoille kaikki virheellisesti vastaanotetut tapahtumat tai tapahtumissa virheellisesti perityt liikamaksut.

5.5. Sinun on viipymättä ilmoitettava meille kaikista muutoksista, jotka koskevat näihin sopimusehtoihin sitoutumisen aikaan ilmoittamiasi tietoja, muun muassa yritysmuodossasi tai yritystoiminnassasi tapahtuvista muutoksista, tuotevalikoiman muutoksista, yrityksesi myynnistä tai luovuttamisesta, muista omistajuussuhteen muutoksista, kaikista yritysmuodon tai toiminimen muutoksista, yrityksen osoitteen tai pankkiyhteyksien muutoksista, taloudellisen tilanteesi olennaisesta heikkenemisestä sekä rahanpesun ja terrorismin rahoittamisen vastaisten lakien edellyttämissä tiedoissa tapahtuneista muutoksista.

5.6. Sinun on asetettava kaikki meiltä saamasi SumUp-mainosmateriaalit näkyvälle paikalle yrityksesi tiloihin. Näitä materiaaleja voivat olla kaupan, myymälän tai auton ikkunaan kiinnitettävät tarrat, joissa on SumUp-logo tai korttijärjestelmien logoja, tai korttijärjestelmien, lakien tai SumUpin vaatimuksesta esillä pidettävät kyltit tai esitteet.

5.7. Sinun on tarjottava kortinhaltijalle paperikuitti tapahtumasta, mikäli laki tai korttijärjestelmien säännöt näin vaativat. Lisäksi voit tarjota kortinhaltijalle vaihtoehdon vastaanottaa tapahtumasta kuitti sähköpostitse tai tekstiviestitse (mutta näin ei saa tehdä paperikuitin sijaan, jos laki vaatii paperikuitin antamista).

5.8. Hyväksyt sen, että on yksin sinun vastuullasi varmistaa, että tilisi kirjautumistiedot pysyvät salassa ja poissa kaikkien muiden tiedosta, että kukaan päätteen käyttäjä ei manipuloi syötettäviä tietoja ja että tiliäsi, päätettäsi tai mitään muita palvelujen käyttöön liittyvää luottamuksellista tietoa ei käytetä luvattomasti. Jos epäilet tai tiedät, että tiliäsi on käytetty luvattomasti, sinun on ilmoitettava asiasta meille viipymättä tai vaihdettava kirjautumissalasanaasi verkkosivumme kautta. Kun olemme saaneet asiasta ilmoituksen, ryhdymme kohtuullisiin toimiin tietojesi luvattoman käytön estämiseksi.

5.9. Sinua vaaditaan noudattamaan Card Industry Data Security Standard (PCI-DSS) -tietoturvastandardin soveltuvia ehtoja niin kauan, kuin tämä sopimus on voimassa (”PCI-vaatimustenmukaisuus”). Erityisesti sinun on noudatettava näitä määräyksiä maksukorttitietojen säilytyksen, käsittelyn ja siirron osalta. Tietoa PCI-DSS-standardista on saatavana PCI-neuvoston verkkosivulla.

5.10. Sinun on viipymättä tarkastettava kaikki meidän toimittamamme ilmoitukset (esim. laskut tai selvitysilmoitukset) sekä pankkitilillesi tai kortinhaltijalle maksetut tai näiltä veloitetut selvitykset, hyvitykset, takaisinperinnät tai muut tapahtumat. Sinun on esitettävä ilmoitusta koskevat huomautuksesi viipymättä ja viimeistään kahdenkymmenenviiden (25) pankkipäivän (”pankkipäivä” tarkoittaa arkipäiviä maanantaista perjantaihin lukuun ottamatta Englannin pankkivapaita tai muita yleisiä vapaapäiviä) kuluessa ilmoituksen vastaanottamisesta tai sitä vastaavan maksun päiväyksestä. Jos huomautusta ei tehdä ajoissa, ilmoitus katsotaan hyväksytyksi. Pidätämme oikeuden julkaista korjattuja ilmoituksia tai oikaista kaikkia maksuja tämän aikarajan umpeutumisen jälkeen. Lukuun ottamatta laissa asetettuja vaatimuksia olet yksinomaisesti vastuussa kaikkien tapahtumien sekä tiliisi ja palvelujen käyttöön liittyvien tietojen arkistoinnista.

6 Lisäpalvelut

6.1. SumUp voi tarjota sinulle lisäyrityspalveluja, jotka tulevat yllä esitettyjen Palvelujen lisäksi ("Lisäpalvelut"). Mikä tahansa yritysryhmämme jäsen, mukaan lukien tytäryhtiöt, voi tarjota näitä Lisäpalveluja. Sovellettavan tietosuojalainsäädännön mukaiset oikeutesi ja velvoitteesi voivat muuttua, jos valitset Lisäpalvelujen käytön.

TOINEN OSA – Maksujen käsittely

7. Varat

7.1. Näiden sopimusehtojen mukaisessa tarkoituksessa valtuutat nimenomaisesti meidät ja yhteistyössä meidän kanssamme toimivat rahoituslaitokset pidättämään, vastaanottamaan ja suorittamaan kohdassa 1.3 esitettyjä varoja sinun puolestasi. Edellä esitetty valtuutus pysyy täysimääräisesti voimassa, kunnes tilisi suljetaan tai lopetetaan. Pankkitilillesi tapahtuvia tilityksiä suorittavat, ainakin osittain, ulkopuoliset rahoituslaitokset (esimerkiksi ne pankit, joissa sinulla ja meillä on pankkitilejä), emmekä me ole vastuussa varojen lopullisesta siirtämisestä pankkitilillesi sen jälkeen, kun olemme maksaneet nämä varat pankillesi.

7.2. Tililläsi oleville varoille ei makseta korkoa tai muuta tuottoa. Luovutat meille peruuttamattomasti laillisen oikeuden kaikkiin korkoihin ja muihin tuottoihin, joita tililläsi olevat varat voivat kerryttää tai joihin ne ovat oikeutettuja.

7.3. Jos käsittelet tapahtumia, joissa kortinhaltijan maksukortin tiedot syötetään sovellukseemme tai kortinhaltijan älypuhelimeen käsin, ja tapahtumien yhteissumma ylittää kynnysarvomme milloin tahansa kuluneiden seitsemän päivän jakson aikana, SumUp pidättää tämän kynnysarvon ylittävän summan kolmenkymmenen (30) päivän ajaksi ennen varojen siirtämistä tilillesi. Jos mistä tahansa syystä uskot ylittäväsi edellä mainitun kynnysarvon, voit ottaa meihin yhteyttä ja pyytää nopeutettua tilitystä. SumUp harkitsee eri seikkojen perusteella pyyntöäsi ja päättää, oletko oikeutettu nopeutettuun tilitykseen. Käsin syötettyjen tapahtumien kynnysarvo ilmoitetaan  hinnastossa verkkosivullamme.

7.4. Emme suorita sellaisten varojen tilitystä, joiden tapahtumia ei ole vielä suoritettu rahoituslaitoksista meille.

7.5. Meillä on oikeus suorittaa tutkimuksia tai ratkaista tiliisi liittyviä kiistoja, ja voimme rajoittaa varojesi käyttöä siksi ajaksi, joka meiltä kuluu tutkimusten tekoon. Voimme myös rajoittaa varojesi käyttöä, jos laki tai oikeuden määräys niin vaatii.

8. Vararahasto

8.1. Turvataksemme näiden sopimusehtojen mukaisista maksuvelvollisuuksistamme suoriutumisen meillä on milloin tahansa oikeus tilapäisesti keskeyttää tilitysten maksaminen sinulle ja kerryttää vararahastoa (”vararahasto”). Voimme milloin tahansa käyttäessäsi palveluja oman yksinomaisen harkintamme perusteella pidättää varoja riskiprofiilin mukaiseen vararahastoon.

8.2. Kohdassa 8.1 esitetystä huolimatta vararahasto toimii meidän hyväksemme vakuutena, ja meillä on oikeus kerätä vararahastoon ja poistaa siitä kaikki ne summat, jotka näiden sopimusehtojen mukaisesti olet meille velkaa, mukaan lukien tilin alijäämäsaldon, ilman kussakin yksittäistapauksessa lähetettävää ennakkoilmoitusta.

8.3. Jos olet meille velkaa summan, joka ylittää vararahaston suuruuden, sinun on viipymättä ja viimeistään kolmen (3) pankkipäivän kuluessa pyynnöstämme maksettava meille puuttuva summa. Valtuutat meidät nimenomaisesti veloittamaan summat, jotka olet meille velkaa, mukaan lukien kaikki näiden summien perimisestä aiheutuneet kulut ja kustannukset, pankkitililtäsi, jota käytetään tilitysten vastaanottamiseen, ja/tai luottokortiltasi tai pankkitililtäsi, jota on käytetty hankkimaan pääteitämme, tai vähentämään kyseiset summat sinulle maksettavista tilityksistä. Mikäli et kykene maksamaan kaikkia velkojasi meille pyynnöstä, syyllistyt näiden sopimusehtojen vakavaan rikkomukseen ja vastaat kaikista kuluista, jotka aiheutuvat näiden velkojen perimisestä, mukaan lukien rajoituksetta asianajajien palkkiot ja kulut, perintätoimistojen palkkiot ja mahdolliset korot.

9. Takaisinperintä

9.1. Tapahtuman summa voidaan periä takaisin tililtäsi, jos tapahtuma riitautetaan, tapahtumaan liittyvä korttijärjestelmä, käsittelijämme, kortinhaltija tai jokin nimittämistämme rahoituslaitoksista peruuttaa tapahtuman, tapahtuma oli valtuuttamaton tai meillä on syytä epäillä, että tapahtuma oli valtuuttamaton, tai jos tapahtuma on oletettavasti laiton, epäilyttävä tai näiden sopimusehtojen vastainen (”takaisinperintä”).

9.2. Sinun on pyynnöstä omalla kustannuksellasi autettava meitä selvittämään palvelujen kautta käsiteltyjä tapahtumiasi ja suostut siihen, että jos et auta meitä kohtuullisessa ajassa, muun muassa toimittamalla tarvittavia asiakirjoja viimeistään kymmenen (10) pankkipäivän kuluessa pyynnöstämme, seurauksena voi olla peruuttamaton takaisinperintä. Pidätämme oikeuden veloittaa palkkion takaisinperintöjen selvittämisestä tai välittämisestä. Ajantasaiset palkkiot ilmoitetaan verkkosivullamme..

9.3. Jos suorituksen tehnyt pankki tai korttijärjestelmä ei ratkaise takaisinperintäkiistaa sinun eduksesi tai jos et kyseenalaista takaisinperintää, pidätämme oikeuden periä sinulta alkuperäisen tapahtuman summan ja kulut sekä hyvittää alkuperäisen tapahtuman summan kortinhaltijalle.

9.4. Jos huomaamme, että toiminnastasi aiheutuu huomattava määrä takaisinperintöjä, olemme oikeutettuja keskeyttämään varojen tilittämisen tililtäsi pankkitilillesi, pidättämään oman harkintamme mukaisen kohtuullisen suuruisen vararahaston, joka riittää kattamaan oletetut takaisinperinnät ja niihin liittyvät kulut, tai lopettamaan tai keskeyttämään palvelut ja sulkemaan tilisi.

10. Hyvitykset ja palautukset

10.1. Vastaanottaessasi palvelujen kautta tapahtumia sitoudut näiden sopimusehtojen mukaisesti käsittelemään palautukset ja maksamaan hyvityksiä tilisi kautta sopimusehtojen ja verkostosääntöjen vaatimalla tavalla.

10.2. Verkostosäännöissä vaaditaan – muiden vaatimusten lisäksi – tarjoamaan ja ostohetkellä esittämään oikeudenmukainen palautus- ja peruutuskäytäntö sekä olemaan antamatta tapahtumista suoritettavia hyvityksiä käteisenä, ellei laki niin vaadi, ja olemaan vastaanottamatta käteistä tai muuta arvoesinettä tapahtuman hyvitystä vastaan.

10.3. Hyvityksen määrän tulee sisältää kaikki verot, jotka on hyvitettävä, eikä hyvityksen määrä saa ylittää alkuperäisen tapahtuman summaa.

10.4. Vaihdon, osittaisen palautuksen tai virheellisen tapahtuman tai tapahtuman summan kohdalla alkuperäisen tapahtuman koko summa on ensin hyvitettävä kokonaan, ja sen jälkeen on tehtävä uusi tapahtuma uusista myydyistä tavaroista tai palveluista tai oikeista veloitettavista summista.

10.5. Tilin kautta käsiteltäviä hyvityksiä voi tehdä enintään kolmenkymmenen (30) päivän kuluessa alkuperäisen tapahtuman päivämäärästä. Perimme sinulta alkuperäisen tapahtuman summan ja kulut sekä hyvitämme alkuperäisen tapahtuman summan kortinhaltijalle.

10.6. Jos katsomme, että käsittelet poikkeuksellisen suuren määrän hyvityksiä, voimme poistaa hyvitystoiminnon käytöstäsi.

11 Verot

Olet velvollinen määrittämään, perimään, pidättämään, ilmoittamaan ja maksamaan asianomaisille veroviranomaisille kaikki verot, jotka sinun on palvelujemme käytön yhteydessä verotettava, vastaanotettava, kerättävä, maksettava tai pidätettävä. Lain tai viranomaisen vaatimuksesta meillä on oikeus, mutta ei velvollisuutta, ilmoittaa tilisi tiedot ja tapahtumahistoria asianomaisille viranomaisille.

KOLMAS OSA - SumUp Prepaid -kortti

12 Yleistä

12.1 SumUp voi harkintansa mukaan myöntää sinulle prepaid-kortin (”Kortti”) tai sähköisen rahan lompakon (“Lompakko”), joka on kytketty SumUp-kauppiastiliisi. Tämän palvelun saatavuus edellyttää aktivointiprotokollia, henkilöllisyyden todentamista ja varojen saatavuutta, eikä se ole yleisesti kaikkien SumUp-asiakkaiden käytettävissä.  SumUp voi tarjota, edistää ja/tai mainostaa Lompakkoa maassasi nimellä ”[SumUp Business Account]”, ja tämän sopimuksen Lompakkoa koskevia määräyksiä sovelletaan vastaavasti, tuotenimestä riippumatta.

12.2 Tämän palvelun käytöstä voidaan periä maksuja. Maksutaulukko on tässä.

12.3 SumUp-prepaid-kortin myöntää SumUp Payments Limited Mastercard International Incorporatedilta saamansa käyttöoikeuden nojalla.

12.4 Tämän Kortin käyttö vaatii Lompakon, ja sellaisenaan kaikki ensimmäisessä, toisessa ja neljännessä osassa lueteltuja ehtoja sovelletaan myös tähän palveluun.

12.5 SumUp-prepaid-kortti on tarkoitettu liikeyrityksille, ja sitä voi käyttää vain SumUpissa rekisteröidyn liikeyrityksen maksuihin. Sitä ei ole tarkoitettu henkilökohtaiseen käyttöön.

13 Palvelu

13.1 Kaikilla kauppiailla, joilla on Lompakko, johon on kiinnitetty Kortti, on mahdollisuus vastaanottaa kortinkäsittelyvarojen tilitys pankkitililleen tai Kortilleen. Voit valita jommankumman menemällä tilillesi SumUp-verkkoportaalin kautta.

13.2 Valitessasi varojen vastaanottamisen Kortillesi varat tallennetaan Lompakkoon, jota on SumUp ylläpitää puolestasi tähän tarkoitukseen.

14 Varojen lataaminen lompakkoosi

14.1 Lompakkoasi voidaan ladata valitsemalla kauppiaskorttisi käsittelystä saatujen tuottojen vastaanottaminen suoraan Lompakkoosi.

14.2 Sen lisäksi, että SumUp rahoittaa lompakkoasi kauppiaiden käsittelytoiminnan kautta, SumUp voi tarjota sinulle myös mahdollisuuden rahoittaa lompakkoasi lähettämällä varoja siihen suoraan luotto- tai pankkikorttimaksulla tai pankkisiirrolla.

14.3 Siirtoja lompakkoosi ei voi peruuttaa tai peruuttaa. Voit kuitenkin milloin tahansa pyytää suoritusta pankkitilillesi.

14.4 Korttia saa käyttää kaikkialla, missä Mastercard Prepaid -kortti hyväksytään.

15 Varojen nosto lompakosta

15.1 Voit halutessasi maksaa Lompakossasi olevien varojen saldon pankkitilillesi milloin tahansa. Tähän tilitykseen sovelletaan turva- ja petostentorjuntatarkastuksia.

15.2 Tilinylitykset eivät ole käytettävissä Lompakossasi. 

16 Siirrot

16.1 SumUp voi myös tarjota sinulle palvelun, jonka avulla voit siirtää varoja Lompakostasi toiselle SumUp-tilille tai vastapuolen pankkitilille syöttämällä tilinumeron tai IBANin. 

16.2 On vastuullasi varmistaa, että vastapuolen tilinumero tai IBAN tai vastapuolen SumUp-tili syötetään oikein. Virhe syötetyissä tiedoissa voi johtaa siirron epäonnistumiseen, viivästymiseen tai rahojen menetykseen, jos ne lähetetään väärälle tilille.

16.3 Emme ole missään tilanteessa vastuussa menetyksistä, joita sinulle koituu virheellisten tietojen syöttämisestä.

16.4 Ennen kuin pyyntösi tehdä siirto vahvistetaan käyttäjäsivullasi näytetään seuraavat tiedot:

i.    vastapuolen pankkitilin tiedot 

ii.    rahasumma, jonka haluat lähettää vastapuolelle, ja

iii.    maksut (jos niitä sovelletaan). Siirtoihin mahdollisesti sovellettavia maksuja voi tarkastella milloin tahansa täällä .

Vastaanotettuamme pyyntösi tehdä siirto et voi peruuttaa sitä.

16.5 Meillä on oikeus asettaa yksipuolisesti tiettyjä rajoituksia maksamillesi summille turvallisuus- ja lakisääteisten vaatimusten vuoksi. 

16.6 Emme ehkä voi päättää maksujasi, jos 

i. ohjeesi ovat epäselvät

ii. epäilemme rikollista toimintaa tililläsi

iii. meidän ei ole laillisesti sallittua tehdä siirto tai pyyntösi tehdä siirto rikkoo näitä ehtoja

iv. se ylittää maksurajoituksesi tai Lompakossasi olevien varojen saldon.

17. Asiakkaan vahva tunnistaminen ja avoin pankkitoiminta

Maksutapahtumien käsittelemiseksi SumUp vaatii lisäsuojausominaisuuksia ja lisätodennusmenetelmän henkilöllisyytesi tarkistamiseksi.  Tiliisi yhdistetty älypuhelin ja henkilökohtainen ominaisuus, kuten tunnusluku tai salasana, toimivat lisätodennusmenetelmänä. Sinulla on oltava molemmat yllä mainituista maksutapahtumien käsittelemiseksi.

17.1 Sinun on pidettävä tunnuslukusi ja salasanasi aina luottamuksellisina ja säilytettävä älypuhelimesi asianmukaisesti suojattuna kolmansien osapuolien pääsyltä. Syynä tähän on se, että kuka tahansa, jolla on tunnuslukusi, salasanasi tai älypuhelimesi, voi käyttää palveluja luvattomasti. 

17.2 Seuraavia on erityisesti noudatettava tunnuslukusi, salasanasi ja älypuhelimesi suojaamiseksi:

i. Tunnuslukuasi ja salasanaasi ei saa tallentaa sähköisesti turvattomasti.

ii. Syöttäessäsi tunnuslukuasi tai salasanaasi on varmistettava, että muut henkilöt eivät näe tietoja. 

iii. Tunnuslukuasi tai salasanaasi ei saa lähettää edelleen SumUp-lompakon turvallisuusmenettelyn ulkopuolelle, ts. sitä ei esimerkiksi saa lähettää sähköpostitse. 

iv. Tunnuslukuasi tai salasanaasi ei saa säilyttää samassa paikassa kuin älypuhelintasi.

17.3 Voit sallia avoimen pankkipalvelun tarjoajille ja kolmansien osapuolten palveluntarjoajille pääsyn tilitietoihisi tai sallia niiden suorittaa maksuja puolestasi sikäli kuin ne toimivat ohjeidesi ja lakisääteisten vaatimusten mukaisesti. Näille palveluntarjoajille on oltava laillisesti sallittua suorittaa maksuja, ja usein niillä on oltava sääntelyviranomaisen, kuten Finanssivalvonnan, lupa. 

17.4 Jos harkitset avoimen pankkipalvelun tarjoajan tai kolmannen osapuolen palveluntarjoajan käyttöä, sinun tulee pyytää niiltä tiedot niiden valtuutustilasta (jos sellainen on) ja tarkistaa tämä myös itse. (Voi tehdä tarkistamalla asianomaisen sääntelyviranomaisen verkkorekisterin valtuutetuista yhtiöistä.) Jos haluat estää avoimen pankkipalvelun tarjoajien ja kolmansien osapuolten palveluntarjoajien pääsyn tilitietoihisi tai maksamisen puolestasi, sinun tulee ottaa yhteyttä meihin tai niihin suoraan.

17.5 Kaikkia maksupyyntöjä, jotka saatamme vastaanottaa avoimen pankkipalvelun tarjoajilta ja kolmansien osapuolten palveluntarjoajilta, jotka sinä olet sallinut, käsitellään ikään kuin sinä olisit lähettänyt ne meille, ja niihin sovelletaan näitä ehtoja. Jos odotat avoimen pankkipalvelun tarjoajilta tai kolmansien osapuolten palveluntarjoajien suorittavan maksun puolestasi, eivätkä ne tee sitä, emme ota mitään vastuuta maksusi suorittamatta jäämisestä. 

18 Velvollisuutesi

18.1. Sinun on asetettava tunnusluku rekisteröityessäsi ja aktivoidessasi Korttisi.

18.2 Älä kirjoita tunnuslukuasi tai säilytä sitä Korttisi kanssa.

18.3 Älä koskaan jaa tunnuslukuasi kenellekään. Olet vastuussa kaikista korttiasi käyttämällä aloitetuista valtuutetuista maksutapahtumista ja koituneista maksuista. Jos sallit toisen henkilön saada korttisi, korttisi numeron, tilinumerosi tai IBANisi, tunnuslukusi tai verkkokirjautumisen tunnistetietosi, käsittelemme tätä niin kuin olisit valtuuttanut tällaisen käytön, ja olet vastuussa kaikista noiden henkilöiden aiheuttamista maksutapahtumista ja maksuista.

18.4 Jotkin korttimaksutapahtumat saattavat vaatia suojauksen lisätarkistusta Mastercardin 3D-suojatun järjestelmän kautta ennen niiden suorittamista. Tämä voi edellyttää, että vastaat suojauskysymyksiin, vahvistat maksutapahtuman käyttämällä tekstiviestitse tai sähköpostitse vastaanotettua vahvistuskoodia tai että vahvistat maksutapahtuman sormenjälkitunnisteella, joka otetaan yhteensopivan laitteen kautta.

18.5 Olet täysin vastuussa kunkin Kortin, kortin numeron, tilinumeron tai IBANin, tunnusluvun tai verkkokirjautumisen tunnistetietojen käytöstä tämän sopimuksen ehtojen mukaisesti.

18.6 Ota meihin yhteyttä heti , jos uskot, että Korttisi, korttisi numero, tilinumerosi tai IBANisi, tunnuslukusi tai verkkokirjautumisen tunnistetietosi ovat kadonneet tai ne on varastettu tai että joku on siirtänyt tai voi siirtää rahaa korttitililtäsi ilman lupaasi.

18.6.1 Jos epäilet korttisi vaarantuneen, voit sulkea sen väliaikaisesti kirjautumalla SumUpin käyttäjäsivulle. Sinun tulee myös ottaa meihin yhteyttä tällaisissa tapauksissa, jotta turvatiimimme voi tutkia ja suojata tilisi.

19 Lompakon ja korttipalvelun voimassaolo, keskeyttäminen ja lopettaminen

19.1 Sovellettavien rahanpesun ja terrorismin rahoituksen torjuntalakien ja -asetusten mukaisesti meidän on hankittava, tarkistettava ja tallennettava tietoja kaikista asiakkaistamme. Palvelusi voi olla osittain tai kokonaan rajoitettu, kunnes tämä prosessi on valmis.

19.1.1 Jos henkilöllisyytesi varmennetaan osittain, korttitilin täysimääräinen käyttö on rajoitettua, mutta voit ehkä käyttää Korttia ostotapahtumiin myymälässä. Rajoituksia ovat: ei nostoja pankkiautomaateista, kansainvälisiä maksutapahtumia, siirtoja tililtä tilille eikä lisäkuormia. Korttitilin käyttöön kohdistuu myös petostentorjuntarajoituksia milloin tahansa, ilmoituksella tai ilman sitä.

19.2 Pidätämme oikeuden sulkea, keskeyttää tai peruuttaa Korttisi tai Lompakkosi, jos käytäntöjemme ja prosessiemme perusteella havaitsemme jotain, jonka perustellusti uskomme olevan vilpillistä, epäilyttävää tai rikollista toimintaa tai jotain toimintaa, joka on ristiriidassa tämän sopimuksen kanssa.

19.3 Voimme keskeyttää väliaikaisesti Korttisi tai Lompakkosi, jos havaitsemme tilillä epätavallista tai epäilyttävää toimintaa. Jos käytämme tätä oikeutta, emme ole vastuussa sinulle, jos sen seurauksena Kortillasi ja/tai tililläsi olevat varat eivät ole käytettävissä tai et pysty käyttämään Korttiasi.

19.4 Turvallisuussyistä voimme rajoittaa Kortillasi suoritettavien maksutapahtumien summaa tai lukumäärää. Et saa käyttää korttiasi laittomaan verkkorahapelaamiseen tai muuhun laittomaan maksutapahtumaan. Voimme milloin tahansa lisätä, vähentää, peruuttaa tai keskeyttää minkä tahansa rajoituksen tai lisätä uusia. Voimme myös rajoittaa siirtojen määrää, jonka voit tehdä Lompakostasi.

Neljäs osa – Juridiset lisäehdot

20. Meidän velvollisuutemme

20.1. Siinä määrin kuin laki sallii me emme ole vastuussa näiden sopimusehtojen mukaan tapahtuneista suorista tai epäsuorista menetyksistä ja vahingoista tai tekemättä jättämisistä, jos nämä ovat seurausta siitä, että olemme noudattaneet lakien ja määräysten mukaisia vaatimuksia ja verkostosääntöjä, ylivoimaisista esteistä tai siitä, että sinä olet rikkonut näitä sopimusehtoja tai jonkin sovellettavan lain tai määräyksen mukaisia vaatimuksia.

20.2. Emme ole vastuussa epäsuorista tai tuottamuksellisista menetyksistä, mukaan lukien voiton tai maineen menetyksestä.

20.3. Mikään näissä sopimusehdoissa mainittu ei poista meiltä sellaista lakisääteistä vastuuta, jota ei voida poistaa tai muuttaa osapuolten välisellä keskinäisellä sopimuksella.

20.4. SumUp ei takaa mitään palveluihin liittyvää kolmannen osapuolen tekemistä tai tekemättä jättämistä tai kolmannen osapuolen mainontaa verkkosivullamme, eikä SumUp ole näistä vastuussa.

20.5. Emme ole vastuussa mistään palvelujen katkoksista tai häiriöistä tai näiden sopimusehtojen mukaisten välityspalvelujen katkoksista tai häiriöistä.

20.6. Missään tapauksessa emme ole vastuussa mistään kanteista, oikeuskäsittelyistä, vahingoista tai menetyksistä, joiden suuruus ylittää niiden kulujen määrän, jonka olemme perineet palvelujen toimittamisesta sinulle mahdollisen kanteen perusteena olevaa tapahtumaa edeltäneiden kolmen (3) kuukauden aikana.

20.7. Emme ole vastuussa mistään palvelujemme yhteydessä myymiemme tai palveluihimme sisältyvien kolmannen osapuolen laitteiden tai muiden tuotteiden vioista. Näiden laitteiden ja tuotteiden valmistaja on yksin vastuussa huollosta ja tukipalvelusta ja määrittää takuu- ja muut ehdot.

21. Hyvitys

Hyvität meille, puolustat meitä ja vapautat meidät ja työntekijämme, johtajamme, muut toimijamme, yhteistyökumppanimme ja edustajamme sekä käsittelijämme kaikesta vastuusta, jotka liittyvät kanteisiin, kustannuksiin (sisältäen rajoituksetta kohtuulliset asianajajien palkkiot), tappioihin ja vahinkoihin, jotka syntyvät mistä tahansa kanteesta, toimesta, tarkastuksesta, tutkimuksesta tai muusta menettelystä, joka on seurausta (i) siitä, että olet rikkonut jonkin sovellettavan oikeudenkäyttöalueen lakia, sääntöä tai määräystä tai jotakin näiden sopimusehtojen, verkostosääntöjen tai muiden tiliisi sovellettavien ehtojen määräystä, (ii) siitä, että olet käyttänyt palveluja kielletyllä tai sopimattomalla tavalla, (iii) palvelujen kautta tekemästäsi tapahtumasta, (iv) siitä, että olet rikkonut kolmannen osapuolen oikeuksia, mukaan lukien rajoituksetta yksityisyyttä, julkisia oikeuksia tai immateriaalioikeuksia, tai (v) siitä, että ulkopuolinen taho on käyttänyt palveluja sinun yksilöllisen käyttäjänimesi, salasanasi tai muun kelvollisen turvakoodin avulla.

22. Luottamuksellisuus ja yksityisyys

22.1. Sinun ja meidän on käsiteltävä luottamuksellisia tietoja, jotka sinä saat meiltä tai me saamme sinulta tai kortinhaltijalta tämän sopimuksen mukaisesti, luottamuksellisesti, ja erityisesti on estettävä kolmansia osapuolia saamasta näitä luottamuksellisia tietoja käyttöönsä. Erityisesti kaikki sinun tai meidän liiketoimintaan tai liikesalaisuuksiin liittyvät tiedot sekä kortinhaltijan henkilöllisyyden paljastavat tiedot ovat luottamuksellista tietoa. Sinun ja meidän on noudatettava sovellettavia tietosuojamääräyksiä ja suojattava riittävällä tavalla kortteja ja kortinhaltijoiden tietoja luvattomalta käytöltä. Luottamuksellisia tietoja saa säilyttää vain jos se on ehdottomasti tarpeen ja vain niin kauan kuin tiedot ovat tarpeen.

22.2. Jos kortinhaltijoiden henkilötietoja siirretään meiltä takaisin sinulle, sinulla on oikeus käyttää tietoja vain siinä määrin kuin luottorajojen hallinta, petosten torjunta ja maksukyvyttömyyden välttäminen vaatii, etkä saa käyttää tietoja muihin tarkoituksiin, kuten profilointiin (esim. ostokäyttäytymisen arviointiin) tai myynti- ja markkinointitoimintoihin, ellei kortinhaltija nimenomaisesti salli näitä muita käyttötarkoituksia. Et saa paljastaa tai jakaa näitä tietoja kolmannelle osapuolelle tai käyttää tietoja markkinointitarkoituksiin, ellei kortinhaltija nimenomaisesti anna suostumustaan. Sinun on noudatettava kaikkia sovellettavia tietosuojalakeja.

22.3. Tarkempia tietoja siitä, kuinka keräämme, käytämme ja käsittelemme tietojasi, esitetään tietosuojakäytännössämme verkkosivullamme.

23. Suhteet kolmansiin osapuoliin

Me emme ole sinun ja kortinhaltijan välisen juridisen suhteen osapuoli, emmekä ole millään tavalla vastuussa minkään tapahtuman perusteena olevasta tarkoituksesta, muun muassa kauppaamiesi tavaroiden ja palveluiden laatu ja luonne, myyntihinta, alennukset, takuuehdot jne. Sinun on aina esiinnyttävä SumUpista erillisenä tahona.

24. Sopimuskausi ja sen keskeytys ja lopettaminen

24.1. Voit lopettaa ja sulkea tilisi milloin tahansa. Me voimme milloin tahansa keskeyttää tai lopettaa ja sulkea tilisi mistä tahansa syystä tai ilman syytä lähettämällä asiasta sinulle ennakkoilmoituksen. Voimme myös keskeyttää tai lopettaa ja sulkea tilisi ilman ennakkoilmoitusta, (i) jos rikot jotakin näistä sopimusehdoista tai muista tiettyihin palveluihin sovellettavista, muualla esitetyistä ehdoista, mukaan lukien rajoituksetta verkostosäännöt, (ii) jos rikot tai meillä on syytä olettaa, että rikot jotakin lakia tai määräystä, jota sovelletaan sinuun käyttäessäsi palveluitamme, (iii) jos meillä on syytä olettaa, että osallistut millään tavalla petostoimintaan, rahanpesuun, terrorismin rahoittamiseen tai muuhun rikolliseen toimintaan, (iv) jos aiheutat meille kohtuuttoman luotto- tai petosriskin, tai (v) jos meillä on syytä olettaa, että tilisi on murrettu tai siihen liittyy muita turvallisuusongelmia.

24.2. Jos tilisi on minkä tahansa syyn perusteella lopetettu tai suljettu, sinun tulee (i) jatkaa näiden sopimusehtojen noudattamista, (ii) lopettaa palvelujen käyttö välittömästi, (iii) hyväksyä se, että oikeutesi käyttää sinulle näiden sopimusehtojen mukaan toimitettuja palveluja päättyy, (iv) hyväksyä se, että pidätämme oikeuden poistaa kaikki palvelimillemme tallennetut tilisi tiedot, mutta emme ole velvollisia poistamaan niitä, sekä (v) olla saattamatta meitä itsellesi tai kolmannelle osapuolelle vastuuseen palvelujen käytön lopettamisesta tai tilitietojesi poistamisesta.

24.3. Tilisi lopettamisen astuttua voimaan sinun on välittömästi maksettava meille kaikki ne summat, jotka olet meille näiden sopimusehtojen mukaisesti velkaa, ja meidän on samoin maksettava sinulle kaikki ne summat, jotka olemme sinulle näiden sopimusehtojen mukaisesti velkaa. Edellä mainitusta huolimatta olemme oikeutettuja pidättämään vararahastoa, kunnes tilin selvitys on saatu valmiiksi mahdollisia takaisinperintöjä myöten, ja joka tapauksessa enintään kolmentoista (13) kuukauden ajan lopettamisen voimaanastumisesta.

25. Yhteydenpito

25.1. Meidän sinulle lähettämät kirjalliset viestit toimitetaan sähköpostitse ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen tai julkaistaan verkkosivullamme. Näiden viestien ja ilmoitusten katsotaan saapuneen perille kahdenkymmenenneljän (24) tunnin kuluessa verkkosivulla julkaisemisesta tai kahdenkymmenenneljän (24) tunnin kuluessa sähköpostiviestin lähettämisestä, paitsi jos saamme ilmoituksen, että sähköpostiviestiä ei saatu toimitettua.

25.2. Sinun on aina pidettävä tililläsi vähintään yhtä voimassa olevaa sähköpostiosoitetta yhteydenpitoa varten. Emme ole vastuussa, jos ainoa meille ilmoittamasi sähköpostiosoite ei ole voimassa tai jos olet vaihtanut sähköpostiosoitetta mutta et ole ilmoittanut muutoksesta meille.

25.3. Sinun on tarkistettava saapuvat viestit säännöllisesti ja usein. Sähköpostiviestit voivat sisältää linkkejä verkkosivullamme julkaistuihin lisäviesteihin. Mikäli laki vaatii meitä toimittamaan sinulle tietoja pysyväistallenteena, lähetämme sinulle joko sähköpostiviestin tai ilmoituksen, joka osoittaa verkkosivullamme sijaitseviin tietoihin, siten, että voit hankkia tiedot tulostettavassa muodossa. Sinun edellytetään säilyttävän kaikki meidän sinulle lähettämät tai käyttöösi julkaisemat viestit.

25.4. Sähköpostin lisäksi pidätämme oikeuden ottaa sinuun yhteyttä kirjeitse tai puhelimitse tilanteen edellyttämällä tavalla. Kaikki postitse lähetetyt viestit ja ilmoitukset katsotaan vastaanotetuiksi kolmen (3) pankkipäivän kuluessa lähettämisestä, jos kyseessä on Yhdistyneen kuningaskunnan sisäinen lähetys, tai viiden (5) pankkipäivän kuluessa, jos kyseessä on kansainvälinen lähetys.

25.5. Asetamme ensisijaisen kielesi sen perusteella, minkä maan valitset rekisteröityessäsi, ja lähetämme tavanomaiset viestimme valitsemallasi kielellä. Pidätämme oikeuden lähettää muut kuin tavanomaiset viestit englanniksi. Kaikilla muilla kielillä julkaistut asiakirjat ja viestit ovat vain asiakaspalvelun välineitä, eivätkä ne velvoita meitä jatkamaan yhteydenpitoa kyseisellä kielellä.

26. Immateriaalioikeudet

26.1. Immateriaalioikeuksilla (”immateriaalioikeudet”) tarkoitetaan kaikkia oikeuksia, jotka liittyvät suoraan tai välillisesti palveluihin, päätteisiin, verkkosivuun, verkkotunnuksiin, kaikkeen sisältöön, palveluihin liittyvään teknologiaan sekä kaikkiin logoihin, ja niitä ovat muun muassa tekijänoikeudet, moraaliset oikeudet, tietokantaoikeudet, tavaramerkit, nimioikeudet, hyödyllisyysmallit ja muotoiluoikeudet, patentit sekä kaikki muut yksinomaiset ja ei-yksinomaiset oikeudet kaikkialla maailmassa, jotka ovat olemassa nyt tai jotka syntyvät, myönnetään tai siirretään tulevaisuudessa.

26.2. Me (tai meidän lisenssinantajamme) ovat kaikkien palveluihin liittyvien immateriaalioikeuksien yksinomaisia omistajia, eikä mitään näissä sopimusehdoissa esitettyä pidä tulkita immateriaalioikeuksien siirtämiseksi tai myöntämiseksi sinulle. Et saa kopioida, jäljitellä tai käyttää immateriaalioikeuksia ilman meidän etukäteen myöntämää kirjallista suostumusta.

26.3. Myönnämme sinulle henkilökohtaisen, rajoitetun, ei-yksinomaisen, peruttavissa olevan ja siirtokelvottoman luvan (ilman oikeutta jakaa alilupia) käyttää palveluja elektronisesti tapahtumien vastaanottamiseksi.

26.4. Ilman etukäteen antamaamme kirjallista suostumusta et saa (i) siirtää mitään näissä sopimusehdoissa sinulle myönnettyjä oikeuksia kolmannelle osapuolelle, (ii) antaa kolmannen osapuolen käyttää palveluja (vuokraamalla, lainaamalla tai muulla tavoin), (iii) käyttää tai valvoa minkään SumUpin järjestelmän sisältöä, materiaalia tai tietoja käsin tai automatisoidusti esimerkiksi robottien, hakurobottien, tiedonkeruuohjelmien tai vastaavien avulla, (iv) kopioida, uudelleentuottaa, muuttaa, muokata, käyttää johdetuissa teoksissa, esittää julkisesti, uudelleenjulkaista, lähettää, julkaista, siirtää, jälleenmyydä tai jaella mitään SumUpin sisältöä, materiaalia tai tietoja millään tavalla, (v) loukata mitään palvelun otsaketiedoissa olevia robottienestokeinoja, ohittaa tai kiertää mitään palvelun teknisiä rajoituksia, käyttää mitään työkaluja, joiden avulla saat käyttöön ominaisuuksia tai toimintoja, jotka eivät muuten ole palvelussa käytettävissä, tai purkaa tai muulla tavoin takaisinmallintaa palvelua, lukuun ottamatta tilanteita, joissa nämä rajoitukset ovat nimenomaisesti laissa kiellettyjä, tai (vi) käyttää palveluja muihin kuin näissä sopimusehdoissa sallittuihin tarkoituksiin.

26.5. Voit luoda ja lähettää meille sisältöä palvelujen käyttämisen yhteydessä (”käyttäjän sisältö”). Kaikki käyttäjän sisältöön liittyvät oikeudet pysyvät sinulla lukuun ottamatta oikeuksia, jotka luovutat meille hyväksymällä nämä sopimusehdot. Vakuutat, että olet kaiken meille lähettämäsi käyttäjän sisällön omistaja tai että sinulla on tekijänoikeuden haltijan myöntämä lupa lähettää sisältö, ja luovutat meille maailmanlaajuisen ei-yksinomaisen, korvauksettoman, kokonaan maksetun, siirtokelpoisen ja edelleenluovutettavan oikeuden käyttää ja uudelleentuottaa kyseistä sisältöä kaikessa palveluihin tai SumUpiin liittyvässä markkinointitoiminnassa ja julkisessa esittämisessä. Voit poistaa lähettämäsi käyttäjän sisällön lopettamalla tilisi. Sinulla ei ole oikeutta lähettää palveluun käyttäjän sisältöä, joka (i) on valheellista, harhaanjohtavaa, laitonta, siveetöntä, mautonta, pornografista, loukkaavaa, herjaavaa, uhkaavaa, häiritsevää, vihamielistä, halventavaa tai kiihottavaa, (ii) rohkaisee käytökseen, joka on rikollista tai johtaa siviilioikeudelliseen vastuuseen, (iii) rikkoo jonkin henkilön tai tahon oikeuksia tai velvollisuuksia, mukaan lukien julkisuutta ja yksityisyyttä, (iv) sisältää vioittuneita tietoja tai muulla tavoin vahingollisia tai häiriöitä tai tuhoa aiheuttavia tiedostoja, (v) mainostaa SumUpin tai sen kumppanien tuotteiden ja palvelujen kanssa kilpailevia tuotteita tai palveluita, tai (vi) oman arviomme perusteella estää jotakin henkilöä tai tahoa käyttämästä palveluitamme tai saattaa aiheuttaa meille haittaa tai seuraamuksia. Meillä ei ole velvollisuutta seuloa, muokata tai valvoa käyttäjän sisältöä, mutta pidätämme oikeuden muokata tai poistaa mitä tahansa käyttäjän sisältöä milloin tahansa ilmoittamatta asiasta. Hyväksyt sen, että käyttämällä palveluja saatat altistua hyökkäävälle, mauttomalle tai kyseenalaiselle käyttäjän sisällölle. Emme ota mitään vastuuta mistään käyttäjän sisällölle tapahtuvasta menetyksestä tai vahingosta.

27. Muutokset

27.1. Meillä on oikeus muuttaa näitä sopimusehtoja milloin tahansa sekä muuttaa, poistaa, lopettaa tai rajoittaa mitä tahansa palvelujen ominaisuutta.

27.2. Ilmoitamme sinulle kaikista esitetyistä muutoksista näihin sopimusehtoihin lähettämällä sähköpostiviestin tiliisi rekisteröityyn ensisijaiseen sähköpostiosoitteeseen tai ilmoittamalla asiasta sovelluksessa.

27.3. Esitetty muutos astuu voimaan kahden (2) kuukauden kuluttua muutosilmoituksen päivämäärästä, ellet ole ennen muutosten voimaanastumista ilmoittanut meille vastustavasi esitettyjä muutoksia. Muutokset, joiden myötä nämä sopimusehdot muuttuvat sinulle suotuisammiksi, astuvat voimaan välittömästi, jos muutosilmoituksessa niin mainitaan.

27.4. Sopimusehtojen uusin versio on nähtävissä verkkosivullamme.

28. Erotettavuus

Jos jokin osa näistä sopimusehdoista todetaan toimivaltaisessa oikeusistuimessa virheelliseksi, lainvastaiseksi tai pätemättömäksi, kyseinen osa erotetaan muista sopimusehdoista, ja muut sopimusehdot pysyvät voimassa ja toimeenpantavissa suurimmassa lain sallimassa laajuudessa.

29. Luovutus

29.1. Meillä on oikeus luovuttaa vapaasti näiden sopimusehtojen mukaisia oikeuksiamme ja velvollisuuksiamme kolmannelle osapuolelle, ja hyväksymällä nämä sopimusehdot sinun katsotaan suostuvan tällaiseen luovutukseen.

29.2. Et ole oikeutettu luovuttamaan mitään näiden sopimusehtojen mukaisia oikeuksiasi tai velvollisuuksiasi kolmannelle osapuolelle ilman meidän ennakkoon antamaa kirjallista suostumusta.

30. Kiistat

30.1. Kaikki palveluja koskevat valitukset on ensi kädessä osoitettava meille ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme.

30.2. Kaikki näistä sopimusehdoista syntyvät tai näihin liittyvät kiistat, mukaan lukien rajoituksetta kaikki tällaisten kiistojen päätöstä, mitätöintiä, rikkomusta, lopettamista tai epäkelpoisuutta koskevat kiistat, on viime kädessä annettava Englannin oikeusistuinten ratkaistavaksi, paitsi silloin, jos EU:n lainsäädäntö kieltää tämän. Ennen kiistan viemistä oikeuteen meidän ja sinun on pyrittävä ratkaisemaan kiista hyvässä hengessä käytävin neuvotteluin.

31. Sovellettava laki

Tilisi toimii Englannissa, ja nämä sopimusehdot laaditaan ja niitä hallinnoidaan Englannin lain mukaisesti.